21 фебруара, 2017 11:39 am | Напишите коментар

Велико вече Коњичана у Требињу


На донаторској вечери одржаној 19. фебруара у Требињу, Коњичани су још једном показали велику хуманост. Окупили су се да помогну:  обнову Цркве Светог Василија Великог у Коњицу, трогодишњој Софији Шушић за лијечење тешко оболелог јој мозга, и Милијани Ћећез која треба да иде на транспалтацију бубрега. На вечери у хотелу “Белави“ било је око 150 Коњичана и гостију међу којима и владика Захумско-херцеговачки и приморски Григорије,  начелник општине Требиње Лука Петровић  и други гости.

Поздрављајући скуп владика Григорије је рекао “Коњичани су познати по својој слози и добром срцу и то су овдје вечерас потврдили. Кад год учинимо нешто добро осјећамо ту доброту, али исто тако нам је лош осјећај када лоше чинимо. То је унутрашњи глас божији који нам је уписан у нашу душу и наше срце”.

Зоран Пологош, предсједник Удружења Коњичана Републике Српске, обавјестио је скуп да се Милијана Ћећез из Вишеграда  одрекла новчаног дијела у корист лијечења мале Софије Шушић, јер сматра да су у претходним акцијама прикупили довољно новца за њено лечење. Тако је одлучила Милијана и тим великим и хуманим гестом помогла малој Софији, која се лијечи од тешке болести и живи са родитељима у Никшићу. Ту вече сакупљено је преко 6.000 марака, а владика Григорије  је рекао да ће Епархија Захумско-херцеговачка и приморска донирати 10 хиљада КМ за потребе лијечења Софије Шушић,  Милијане Ћећез  и за обнову православне цркве у Коњицу.

Организатори ове донаторске вечере  били су Српска православна црквена општина Коњиц и Удружење Коњичана Републике Српске. Ово удружење, основано прије скоро двије године, постаје истински представник коњичких Срба и права адреса на коју се  могу обратити за помоћ и подршку. И не само то, него друштво које наставља  традиције и обичаје родног завичаја – коњичког краја.

С. Јаковљевић

Фото Зоран Пологош

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *