30 октобра, 2019 11:52 am | Напишите коментар

Праунука харамбаше Пера Тунгуза из Невесиња

Наташа Глигорић даривала Народну библиотеку у Невесињу


Зоран Кисић, Наташа Глигорић и Борислав Максимовић

,,Штанд Представништва Републике Српске у Србији на 64. међународном београдском сајму књига 2019. године, био је место састанка Зорана Кисића, директора Народне библиотеке у Невесињу и Наташе Глигорић, праунуке харамбаше Пера Тунгуза, секретара Удружења Невесињаца у Београду.

Наташа Глигорић је том приликом Народној библиотеци у Невесињу поклонила 150 својих књига, као и  портрет свог прадеде Пера Тунгуза, вође Невесињске пушке 1875.-1878. године. Дар чине класици домаће и светске књижевности, белетристика, популарна психологија и др. Повод даривања су наступајуће Митровданске свечаности  у Невесињу, којима се обележава крсна слава Борачке организације Републике Српске,  Дан општине Невесиње и  сећање на Митровданске битке 1992.-1994.

 Директор Народне библиотеке Зоран Кисић је овом приликом изразио захвалност за учињени поклон, као и сагласност да се у библиотеци формира легат Наташе Глигорић у спомен на чувеног јунака Пера Тунгуза, чије је подвиге забележила историја, народна епика а у новије доба филм, сaвремена поезија, дела ликовне и позоришне уметности.“

Зоран Кисић и Наташа Глигорић

Извор: Стара Херцеговина

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *