1 фебруара, 2020 11:04 am | Напишите коментар

ШАНТИЋЕВА СВЕТОСАВСКА ЛИТИЈА

Из Мостара иде подршка Цркви Божијој у Црној Гори


Српска православна црква у Мостару у недјељу 2. фебруара организује “Шантићеву светосавску литију“ подршке Цркви Божијој у Црној Гори.

Према ријечима пароха мостарског Радивоја Круља литија се организује поводом празника Светог Саве и годишњице упокојења пјесника Алексе Шантића која се обиљежава управо 2. фебруара.

“Овом молитвеном литијом дајемо свој мали допринос подршке нашој браћи у Црној Гори и њихов праведној борби за основна људска и вјерска права. Позивамо вјернике да нам се придруже и да покажемо јединство српског народа ма гдје били“, казао је Круљ.

Литија креће испред Старе цркве у Бјелушинама у 11:00 часова и кретаће се до споменика Алеске Шантића на мостарском гробљу Бјелушине гдје ће бити одржан помен великом пјеснику и одржан рецитал у његову част.

Светосавске свечаности у долини Неретве почеле су недјељу када су дјеца након светих литургија говорила пјесме о Светом Сави.

У суботу 1. фебруара биће одржана Светосавска бесједа у Народном позоришту Мостар гдје ће наступити дјеца из Просвјетине школе Мостару и ученици Основне и Средње школе из Гацка који ће извести представу  „Из времена у вјечност“ коју је режирала вјероучитељица Ивана Хрњез.

Литије подршке српском народу и Цркви у Црној Гори одржавају се у многим градовима гдје живе Срби.

 

Преносимо, пише  ТОППОРТАЛ Мостар 31.1.2020

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *