25 марта, 2020 10:40 am | Напишите коментар

Матија Бећковић

У вријеме короне на прозоре изнијети иконе


Академик Матија Бећковић рекао је да би у вријеме вируса короне учесници литија против спорног црногорског Закона о слободи вјероисповјести могли на прозоре својих кућа изнијети кандила и славске иконе, као што Италијани износе своју заставу

„Верни народ Црне Горе одбрано је своју цркву и на најновије претње и вишедеценијске клевете одговорио ћутањем. Тај мук стотина хиљада чуо је читав свет… Тежак је избор између црногорске власти и вируса короне“, рекао је Бећковић за „Вечерње новости“.

Он је навео да ниједну другу нацију ни вјерску заједницу у Црној Гори не сматрају странцима и туђинцима и окупаторима, као свој народ и своју цркву. „И кад прође корона, заслужили су да до краја живота перу руке“, рекао је Бећковић.

Бећковић је оцијенио да су људи толико жељели и маштали да се отуђе, да је Небо услишило те молитве.

„Можемо да се грлимо са телефоном и мазимо са лаптопом. Таман кад смо помислили како смо велики и свемоћни, вирус из шишмиша нас је принудио да атерирамо и подсетио колико смо важни и незамењиви“, истакао је Бећковић.

Он је рекао да су литије у Црној Гори против спорног Закона о слободи вјероисповјести прва плишана револуција у тој земљи, као „прашко прољеће“ за Чехе.

„Док је било колоне у Црној Гори, није било короне. И корона беше устукнула пред колоном. Историја ће запамтити колоне, а короне нигде бити неће“, рекао је Бећковић одговарајући на питање како ће се у Црној Гори памтити ово вријеме по колони или корони.

Бећковићу је ових дана изашла нова књига „Црна Гора име једне вере“, у издању „Вукотић медиа“

  Извор СРНА

Фотографија СТАРА ХЕРЦЕГОВИНА

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *