5 јуна, 2021 12:03 pm | Напишите коментар

Пре 50 година у коњичком ,,Игману"

Тим Гојка Крнете, који је радио и стварао


 

Гојко Крнета са сарадницима., слева на десно: Миљко Карајичић, руководилац групе за развој предузећа, Ибрахим Бегић, председник Управног одбора, Пеко Перишић , технички директор, Димитрије Кошутић, комерцијални директор, Миодраг Михић начелник продајног одељења и Раде Јанићијевић, леђима окренут, новинар-уредник фабричког листа ,,Игман“

Пре петнаестак дана  објависмо причу о Гојку Крнети и његовим успесима на препороду коњичког ,,Игмана“ од 1963. до 1970. године.  Неозбиљно би било сав успех приписати само директору Крнети. Његов највећи успех је што је формирао тим стручњака и сарадника који су знањем и радом креирали физиономију развоја Игмана. Да не дође као ово данас, ЈА па ЈА. Радило се тимски, сложно и одговорно. Два главна стуба су му били: Пеко Перишић, дипл. машински  инжењер, технички директор и Будимир Кошутић, дипл. економиста,  комерцијални директор. Затим, следе: Миодраг Михић, дипл. економиста, Миљко Крајачић, дипл. инжењер, незаобилазни Драгољуб Маринковић, чувени ДЕДА, па Љубо Бајковић дипл маш. Од мештана Коњичана први инжењери Драго Бјелица и Ибрахим Бегић..

Занимљиво, Милан Бајић, је почео у ,,Игману“ као мајстор машин-бравар, а радну каријеру завршио као проф. др и декан Машинског факултета у Сарајеву, затим следи плејада младих инжењера, економиста, техничара, врсних мајстора који  већ тих година уписаше своје иновације у Савезном заводу за патенте у Београду.

Сретен Јаковљевић

Извор, Стара Херцеговина

Фотографија, Стара Херцеговина

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *