25 фебруара, 2017 9:52 am | Напишите коментар

Отворена изложба фотографија – ‚‚С вером у Бога и камен“


У Галерији ’73 на Бановом брду 23. фербуара отворена је самостална изложба фотографија ‚‚С вером у Бога и камен“ аутора Миливоја Миша Рупића. Изложба се реализује уз благослов владике херцеговачко – захумског и приморског Григорија. Београдској публици представљени су сакрални објекти Требиња, специфична архитектура тог поднебља, која негује и чува веру кроз свој израз у камену. Изложене су 32 фотографије: Тврдош, Дужи, Херцеговачка Грачаница и Брвеник, Саборни храм у Требињу, као и храмови у Величанима, Мостаћима, Мркоњићима, Загори, Моску, Ублима, Полицама, Алексиној Међи, Хрупјелима ….

 

Директорка Галерије ’73 Мирела Пудар,

Миливоје Миша Рупић – ‚‚Жеља ми је била да ова изложба буде један туристички путоказ грађанима Београда и Србије, да кад крену пут Требиња, Дубровника и Херцег Новог, мало застану, јер у Требињу имају шта да виде“.

Многобројни посетиоци

Требињски глумац Предраг Милојевић

Божидар Витас, уметник фотографије: ‚‚У време свакојаких зала која нападају ову напаћену Србију, и нас који у њој живимо, ето, Мишо Рупић се на свој начин бори против тога оваквим својим делима“.

Божидар М. Глоговац, песник, Требињац, имао је част да отвори ову изложбу. ‚‚Хвала Миши Рупићу јер нас је подсетио не само на ове цркве и ове богомоље наше, него и на наше претке. Ко заборави своје претке, брзо га вјетар одува.“

Пјевачка група Соколице

Миливоје Мишо Рупић свој дар за уметност негује бавећи се аматерски фотографијом, бележећи збивања око себе. Учесник је више групних изложби, а 2015. године имао је самосталну изложбу фотографија с темом ‚‚Старе кваке“. Бави се и писањем поезије, прозе и афоризама. Објавио је књигу прозе ‚‚Кад вратнице шкрипну“ и књигу путописа ‚‚Неурамљене слике с пута“. Своју поезију објављује у више књижевних часописа. Учесник је многих културних манифестација. Члан је Клуба писаца Чукарице.

Изложба ће бити отворена до 7. марта 2017. године.

Текст и фото СТАРА ХЕРЕЦГОВИНА

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *