1 марта, 2017 6:45 pm | Напишите коментар

Свечаност поводом Дана Републике Српске


У Старом двору у Београду, синоћ је одражан пријем поводом, 9. јануара  Дана Републике Српске  и  25 година од проглашења њеног првог устава. Пријему су присуствовали, поред бројних гостију: српски патријарх Иринеј, председник Републике Србије  Томислав Николић, као и представници амбасада Русије и Босне и Херцеговине.

ЧЕСТИТКА- Николић Додику

Млађен Цицовић, директор Представништва РС – честитају Манојло Мањо Вукотић, Владислав Јовановић…

Представништво Републике Српске у Београду, по трећи пут, организује пријем поводом обележавања  Дана Републике Српске. Директор Представништва  Млађен Цицовић у име организатора поздравио је скуп и рекао да овај јубилеј обавезује њене лидере и представнике, да је  чувају и бране у оквиру своје надлежности.

Република Српска је успели пројекат српског народа, рекао је на почетку свог обраћања свечаном скупу, Милорад Додик, председник Републике Српске и наставио:  Прошли смо тих најтежих 25 година – године рата у којем смо страдали, али у којем смо знали зашто гинемо, као и вријеме након тога када су многим притисцима жељели да нестанемо као Срби, да немамо наш српски језик, да немамо наше писмо – ћирилицу, него да постанемо Босанци, да говоримо босански језик и пишемо босанским писмом“.

УПОРНИ ХЕРЦЕГОВЦИ – Фотографисање с патријархом Иринејом, слева надесно: Митар Ковач, Светозар Црногорац, Спасоје Мучибабић. Весна Вуковић, Жарко Ј. Ратковић и Раде Петровић

 

Састали се Крајишници и Херцеговци: генерали, ратници и лекари. Крајњи десно др Горан (Момира) Куљанин из Коњица, лекар специјалиста у Смедереву.

Представништво Републике Српске гостима је  поклонио књигу „Дејтонска структура БиХ и правни положај Републике Српске„, на српском и енглеском језику, наводећи да је текст за књигу преузет са званичног сајта предсједника Републике Српске.

После званиченог дела настављено је дружење у холу Старог двора. Било је дирљивих сусрета, после дужег времена, многих сабораца и пријтеља. Лепа прилика за евоцирање успомена на дане када се стварала Република Српска, за њу ратовало и гинуло.

М. Петровић

Фото СТАРА ХЕРЦЕГОВИНА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *