19 маја, 2022 10:05 pm | Напишите коментар

Радио Гацко о књизи Сретена Јаковљевића

Разговор о књизи „Скривена историја о страдању Срба на простору НДХ“


Гацко, аутор и Матија Бећковић

Гост у  програму Радио Гацка био је Сретен Јаковљевић, новинар и публициста – аутор књиге „Скривена историја о страдању Срба на простору НДХ (1941 – 1945)“.

Ова својеврсна хрестоматија  резултат је ауторових вишедеценијских истраживања докумената у архивама, као и непосредних разговора са учесницима Другог свјетског рата, а у рецензији ове књиге пјесник  Матија Бећковић написао је да  је ово драгоцјено дјело за откривање истине о ратним догађајима на том простору.

„Драгоцено је толико што се у књизи налази велики број обичних људи са својим причама и личним судбинама који сведоче о ратним збивањима и страхотама рата“ – написао је Бећковић.

Аутор, Сретен Јаковљевић рођен је 1950. у селу Бијела код Коњица. Основну школу завршио је у родном селу, средњу у Коњицу, а Факултет политичких наука у Сарајеву. Новинарством се бави од 1976. године.

Објавио је књигу „Отргнути од заборава“ 1991. године, више радова у стручним часописима и књигама, као и два научна рада у САНУ. Био је председник СКПД „Просвјета“ у Коњицу. Живи и ради у Београду.

Разговарали смо о страдању Срба у Херцеговини, важности познавања историје и култури сјећања, о испреплетеној историјској судбини Гачана и Коњичана…

Слиједи тонска забиљешка… на сајту

Radio Gacko online / Radio Gacko / skrivena istorija o stradanju … 

Фото Стара Херцеговина

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *