26 фебруара, 2023 2:22 pm | Напишите коментар

Синоћ у Београду

ГАТАЧКО СИЈЕЛО


На почетку сијела, српска химна Боже правде

Клуб Гачана у Београду по једанаести пут је организовао своје Гатачко сијело. Овог пута одржано је синоћ у Дому Војске Србије, пред више од 350 Гачана и гостију.  Славље Гачана увеличали су бројни гости: Др Огњен Милинковић, начелник општине Гацко, Марко Ковачевић  председник општине Никшић, представници херцеговачких завичајних  удружења и клубова, као и други гости.

Упрограму су учествовали: изворна група Сава Владисавић, гуслар Недељко Бошковић, песникиња Драгица Ивановић, као и најбољи херцеговачки бенд у Србији који предводи Богољуб Боле Бошковић из Гајдобре.

И ове године, традиционално су уручене три награде  најбољим гатачким студентима у Београду. Одражана је и традиционална томбола. Главна награда су гусле дар општине Гацко, затим херцеговачки пршут и низ других награда. На крају, сијело је завршеном песмом и игром  гатачког краја.

Са распеваним Гачанима, изворном групом ,,Сава Владисавић“: Марко Ковачевић, председник општине Никшић, Миодраг Линта, народни посланик у Скупштини Србије и др Огњен Милинковић, начелник општине Гацко

Народни гуслар Никола Бошковић

Коњичани, гости: Сретко Живак, пензионисани мајор Војске Републике Српске, и новинар, публициста, Сретен Јаковљевић

 

Распевани Гачани

Херцеговачка проскака

Сретен Јаковљевић

 

Фото Стара Херцеговина

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *