16 маја, 2019 9:25 am | Напишите коментар

У суботу 18. маја у Београду

Оснивачка скупштина Удружења ,,Стара Херцеговина“


Оснивачка скупштина Удружења „Стара Херцеговина“ одржаће се у суботу, 18. маја са почетком у 19.00 часова у банкет сали хотела „Југославија“ у Београду.

Иницијатор и покретач овога удружења је Требињац Мирко Бутулија, недавно трагично настрадали директор Ауто-мото савеза Србије, чији ће пут на реализацији пројеката и активности наставити његова супруга Маријана и брат Андрија.

Удружење „Стара Херцеговина“ требало би да окупи друштва и организације овога типа са циљем очувања наше традиције и пружања хуманитарне помоћи онима којима је најпотребнија.

Свечаност поводом оснивања овога завичаног удружења окупиће велики број гостију са подручја некадашње Старе Херцеговине, а који данас живе у Србији, региону и иностранству, као и угледне појединце и црквене великодостојнике.

У културно-умјетничком дијелу програма, осим пројекције филма о Старој Херцеговини, присутни ће моћи да виде наступ КУД-а “Димитрије Котуровић“, гусларе из Школе гусала „Сандић“ и гуслара Марка Шћепановића, док ће традиционалну херцеговачку гангу извести чланови мушке пјевачке групе КУД-а „Сава Владиславић“ из Гацка.

Из Удружења „Стара Херцеговина“ позивају све заинтересоване да својим присуством увеличају ову свечану оснивачку скупштину, а све додатне информације могуће је добити на број телефона: 0038163/228-188,особа за контакт Андрија Бутулија

КЦ Раковица, 12. мај – Свети Василије Острошки – Иницијативни одбор за оснивањa Удружењa ,,Стара Херцеговина“

  • ТРЕБИЊЕЛИВЕ
  • Аутор:Божо Морић :ТребињеЛиве
  • фото Стара Херцеговина

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *