28 јула, 2019 9:37 am | Напишите коментар

У Требињу одржана Скупштина и хуманитарно вече Коњичана

Зоран Пологош, поново председник Удружења Коњичана у Републици Српској


У петак, 26. јула у Требињу је одржана годишња Скупштина Удружења Коњичана у Републици Српској. Поднесен је извештај о четворгодишњем раду и изабрано ново-старо руковдство Удружења. За председника Удржења је поново изабран Зоран Пологош, а поптредседник је Горан Сарић.  За председника Скупштине изабран је Жељко Лозо а потпредседника Борис Живак..

Исту вече у хотелу Белави одржано је осмо хуманитарно вече Коњичана. Зоран Пологош, председник Удружења поднео је извештај о раду и навео активности које је Удружење водило од свог оснивања – маја 1915.  Окупљене Коњичане у име града  домаћина поздравио је  Драгослав Бањак, председник Скупштине града Требиња .

Новац прикупљен на тој хуманитарној вечери биће уложен у даље радове на цркви Светих апостола Петра и Павла, саграђену на Борцима у спомен на убијене дјечаке Петра и Павла Голубовића, а дио ће бити дониран за изградњу Парохијског дома у Брадини, као и за лијечење обољелих лица.

 

Посебни гости из Ниша са председником Пологошем: лекари Драгослав Бошковић и Миладин Радовановић, и новинар Томислав Сантрач који је овековечио рад ових хуманих људи и активности Удружења Коњичана

Уз угодан-културно уметнички програм, специјални гости на хуманитарној вечери су били  доктори  из Ниша Драгослав Бошковић и Миладин Радовановић, љекари који су за време грађанског рата (1992 – 1995)  дошли из Ниша и пружили велику помоћ српском народу коњичког краја и борцима ВРС, Збрињавали их и лечили  у Ратној  болници на Борачком језеру.  У тој причи је и незаобилазни и незаборавни ДОКТОР БУГИ који је дошао из Бугарске да лечи народ и борце тог краја, и остао са њима када им је било најтеже.

Извор: Стара Херцеговина

Фото: Стара Херцеговина и херцеговачки портал Saransak  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *