2 априла, 2022 12:57 pm | Напишите коментар

Ових дана 

СМС порука из Требиња


Др Драган Ковач

,,Поштовани господине Сретене, ја сам Драган Ковач из Требиња, љекар у пензији, рођен у Коњицу 1956. г. Од оца милиционара! Ту сам до 12 године живота провео сиромашно, али прекрасно дјетињство. Сјајну књигу сте написали. Хвала вам што сте ми је послали  преко г. В. Вуковића, читам је с великим интересовањем.! Лијепо хронолошки изложена материја, таман да посложи фрагменте  који недостају  у нашем неадекватном  образовању  и каснијем доучавању! Надам се да ћемо се и лично упознати. Срдачан поздрав из Херцеговине. Д.К.

Тако, пре три дана стиже ми СМС порука из Требиња од човека кога никад нисам срео нити  с њим разговарао. Знам да је лекар, доктор медицинских наука и да је написао пет изврсних романа, због тога сам послао књигу човеку с ким се не познајем, да је прочита и оцени. Занимало ме шта ће писац из Дучићева завичаја поручити. После месец дана стигла је цитирана СМС порука.

 

П. С.

Исти случај и са професором Момчилом Голијанином, књижевником из Невесиња, затим проф. др емеритусом, Миленком Кундачином из Берковића, професором са међународном репутацијом. Никада се видели нити чули, а похвалише књигу. Са Ратом Мијановићем новинаром и књижевником из Требиња једанпут се срео као и са проф Радомиром Вучковићем из Гацка. И они дадоше позитивну оцену.  Ту је и Перо Чалија, из Зијемаља код Мостара, радник, живи у Банатском Деспотовцу, човек са огромним знањем о прошлости и старинама из свог завичаја. Е, кад  комшије, добри познаваоци прилика у Херцеговини, хвале моје дело то импонује, подстиче али и обавезује.

Сретен Јаковљевић

Извор: Стара Херцеговина

Фотографија: Драган Ковач

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *